Powrót do wyników wyszukiwania Dodane 21 maja 2018

KURS INTENDENTA (z elementami dietetyki)

Inne

Dodaj do:

Opis:

Kurs kierowany do osób chcących zdobyć wiedzę na temat obowiązków na stanowisku intendenta w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawimy również zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zasad GHP (Dobra Praktyka Higieniczna), GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) oraz elementów HACCP (analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli).
Cena kursu obejmuje materiały szkoleniowe oraz certyfikat i zaświadczenie MEN. Zachęcamy do zapoznania się z programem:
1. Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego
w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych.

2. Obowiązki na stanowisku dietetyka

3. Klasyfikacja diet

4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP

5. Podział obowiązków w obrębie placówki

6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
• dyscyplina finansowa
• gospodarowanie środkami pieniężnymi
• wartość zamówienia
• magazyn (dostawa i przyjęcie towaru, sprawdzanie temperatur)
• kartoteki przychodów i rozchodów

7. Prezentacja dokumentacji intendenta - część praktyczna

8. Dietetyk – część praktyczna:
• zapoznanie z tablicami produktów i potraw
• układanie jadłospisów
• prezentacja komputerowych programów dietetycznych

Najbliższe terminy kursów: 29 kwietnia 2018; 12 lub 26 maja 2018

www.fabrykaabsolwentow.pl
Szkoła Policealna Fabryka Absolwentów
Staszica 5, 20-081 Lublin
szkolenia@fabrykaabsolwentow.pl

Zapraszamy!


zadaj pytanie ogłaszającemu


Twój e-mail*
Twoja wiadomość*

najnowsze ogłoszenia w tej kategorii

Proszę czekać - ładowanie treści...